Spring naar content

Historisch onderzoek

Prettig leesbare en fraai vormgegeven publicaties

Werk in opdracht

Onderzoeksbureau Stad en Bedrijf maakt boeken en verzorgt digitale publicaties in opdracht van bedrijven, verenigingen en particulieren. We zijn gespecialiseerd in bedrijfsgeschiedenis, ondernemersbiografieën en de historie van de regio Rotterdam. Stad en Bedrijf staat garant voor wetenschappelijk verantwoord onderzoek, helder geschreven teksten en een bijpassende beeldresearch. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft sindsdien tientallen publicaties uitgegeven.

Onderzoek en tekst

Een historische gebeurtenis of ontwikkeling staat nooit op zichzelf. We beperken ons daarom bij voorkeur niet tot een reconstructie van de geschiedenis van een bedrijf of ondernemersfamilie, maar kiezen meerdere perspectieven voor het onderzoek. Voor iedere fase in de bedrijfs- of ondernemersgeschiedenis streven wij ernaar een thema te benoemen, waarin de samenhang en wisselwerking tussen het bedrijf en de maatschappelijke, sociale en economische omstandigheden tot uitdrukking komen. Een goed uitgewerkt concept vormt de basis voor doelgericht onderzoek, schrijfwerk en beeldresearch, vanzelfsprekend gelet op de doelgroep en de overeengekomen opleverdatum.

Vormgeving en productiebegeleiding

Stad en Bedrijf streeft naar een zo goed mogelijk product. We beseffen dat de kwaliteit van een publicatie niet alleen afhangt van goed onderzoek en schrijfwerk. Ook een ruime, afwisselende beeldselectie en een passende, weldoordachte vormgeving dragen hier in hoge mate aan bij. Vandaar dat wij altijd veel aandacht besteden aan beeldresearch en graag in een vroeg stadium vormgevers inschakelen. We beschikken over een uitgebreid netwerk van beeldleveranciers, fotografen, vormgevers en drukkers. Zodoende zijn wij prima in staat het complete productieproces te begeleiden het gewenste eindresultaat te leveren.