Spring naar content

Van Rotta tot Roffa
Historisch Genootschap Roterodamum

Van Rotta tot Roffa is een cadeautje van Historisch Genootschap Roterodamum aan alle Rotterdamse leerlingen in groep 7, ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan. Het boek neemt de lezers mee langs historische hoogtepunten van de stad. In samenwerking met schrijver Jan Paul Schutten, illustrator Floor Rieder en vormgever Beukers Scholma maakte Stad en Bedrijf  er een vrolijk en kleurrijk boek van.

Het omslag van het boek is een uitvouwbare leporello die aan de voorzijde het dynamische Rotterdam bij dag laat zien en aan de binnenzijde de avontuurlijke nacht.

Van Rotta tot Roffa is bekroond door de jury van de Best Verzorgde Boeken 2022:

“In dit charmante boek, een cadeautje van Historisch Genootschap Roterodamum aan alle Rotterdamse leerlingen in groep 7, wordt illustratie krachtig ingezet als taal. Een uitvouwbare leporello als omslag zag de jury wel vaker, maar zelden zo effectief ingezet als hier. De illustratie die over de hele buitenkant loopt laat de levendigheid van Rotterdam bij dag zien, met aan de binnenkant de verrassing van de stad bij nacht, waarbij weer heel andere dingen oplichten. Ook in het binnenwerk stelen de illustraties de show, en het kleurenpalet bestaande uit twee fluo-inkten, één PMS en zwart bindt het geheel mooi samen. De balans tussen tekst en beeld is evenwichtig, de toon in beide licht en met gepaste humor.”

stad_en_bedrijf_rotta_tot_roffa_5

auteur

Jan Paul Schutten

 

illustraties

Floor Rieder

 

concept en redactie

Matthijs Dicke

 

onderzoek

Dillon Heuser

 

vormgeving

Beukers Scholma

producent

Stad en Bedrijf

 

in opdracht van

Historisch Genootschap Roterodamum

 

mede mogelijk gemaakt door

Stichting Droom en Daad, Bibliotheek Rotterdam

 

176 p. / 17 x 24 cm / softcover met leporello-omslag / 2022 / uitgegeven als gift aan alle groep 7-leerlingen in Rotterdam

 

delen