Spring naar content

Vopak

Voor Vopak maakte Stad en Bedrijf naast een boek ook een digitale tijdlijn over de vierhonderdjarige bedrijfsgeschiedenis. Op overzichtelijke wijze komen de belangrijkste momenten uit de historie van het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld en zijn voorgangers aan bod.

 

In het kader van 400 jaar Vopak maakte RTV Rijnmond een televisiereportage over de geschiedenis van het bedrijf. Met een rondvaart door de Rotterdamse haven bracht de omroep onder het motto ‘van thee tot LNG’ de belangrijkste historische locaties van Vopak en zijn voorlopers in beeld. Stad en Bedrijf bedacht in samenwerking met Vopak het concept van deze rondvaart en deed onderzoek naar de verschillende locaties op de route.

 

Op het Youtube-kanaal van Vopak komen in een aantal korte geanimeerde filmpjes verschillende aspecten van het bedrijfsverleden aan bod, bijvoorbeeld de aanwezigheid van voorgangers Van Ommeren en Pakhoed in Singapore. Stad en Bedrijf leverde de scripts voor deze filmpjes aan en in samenwerking met ACE Concepts & Events, Niehe Media en natuurlijk Vopak zelf kwam het eindresultaat tot stand.

 

 

stad_en_bedrijf_vopak_11

Tijdlijn 400 jaar Vopak

 

tekst en beeld

Stad en Bedrijf

 

gemaakt door

Manifesta

 

in opdracht van

Koninklijke Vopak

 

2015

 

 

Televisiereportage Vopak

 

concept

Stad en Bedrijf ism Koninklijke Vopak

 

opgenomen door

RTV Rijnmond – 7 minuten

 

2016

Animatiefilmpjes geschiedenis Vopak

 

content

Stad en Bedrijf

 

gemaakt door

ACE Concepts & Events

Niehe Media

 

in opdracht van

Koninklijke Vopak

 

2016